Hoe ziet de strategie van het AAA Fund eruit?

AAAF gebruikt een systematische strategie. Dit betekent dat we regels implementeren die we vooraf bedacht hebben. We combineren drie bewezen strategieën.

  1. Waarde (value): we vergelijken de prijs met de onderliggende waarde
    Shiller PE voor aandelen, yield voor obligaties
  2. Prijstrend (momentum): onze strategie kijkt naar de trends in de markten
  3. Purchasing Power Parity (PPP): de waardering van een buitenlandse valuta heeft een noemenswaardige invloed op het rendement dat een belegger kan maken​

Een strategie die werkt

Waarom kiezen we voor deze aanpak? Het is een strategie die werkt.

Waarde beleggen: spullen tegen een lagere prijs inkopen dan ze waard zijn en verkopen tegen een hogere prijs is een universele en tijdloze strategie. Beleggers die een waarde-strategie volgen, boeken goede resultaten.

Voor extra zekerheid, hebben we onze strategie gesimuleerd. Zo konden we zien hoe onze strategie zich houdt in bijzondere tijdsperioden of bepaalde gebeurtenissen.

Wat u moet weten over een strategie simulatie

We willen graag eerlijk zijn over de simlatie. Alle rendementen in een gesimuleerde strategie hebben bepaalde inherente beperkingen, ook onze strategie. Het rendement van een gesimuleerde strategie kan nooit de echte handelskosten of de werkelijke managementkosten meenemen.

De transacties in een gesimuleerde strategie zijn nooit echt uitgevoerd, dus het is mogelijk dat de prijzen die gehanteerd zijn in de praktijk hoger of lager uitvallen. Ook is het mogelijk dat de marktliquiditeit of het moment waarop transacties uitgevoerd worden invloed hebben op het uiteindelijke werkelijke rendement. Het nadeel van een gesimuleerde strategie is dat het ontwerp ervan bewust of onbewust altijd beïnvloed is door het verleden. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

In de resultaten van deze simulatie zijn wel handelskosten meegenomen, maar niet de management fee. De resultaten zijn gemeten over een periode 1991 tot 2019.

Heeft u vragen over onze simulatie of bent u nieuwsgierig naar onze White Paper over onze beleggingsstrategie; neem gerust contact met ons op.